Bekkenbodemtherapie


wat is het?


 

vrouw, man of kind, we hebben allemaal een bekkenbodem.

een bekkenbodem is een groep spieren en bindweefsel die letterlijk gelegen is in de bodem van ons bekken. ze lopen tussen de zitbeenknobbels, ze vertrekken van het staartbeen en hechten aan op het schaambeen.

ongeacht welke leeftijd spelen deze spieren een cruciale rol in verschillende lichaamsfuncties. ze bieden ondersteuning aan organen zoals de blaas, baarmoeder (bij vrouwen), en darmen, waardoor deze op hun plaats worden gehouden. daarnaast reguleren de bekkenbodemspieren het urineren en de onderrug.

een goede bekkenbodem is essentiëel voor het behoud van de algehele gezondheid en het welzijn.

 

wat zijn de voornaamste problemen?


 

urineproblemen

incontinentie, moeite met volledig legen van de blaas, nachtelijk plassen en meer

 
 

stoelgangsproblemen

incontinentie, constipatie en gerelateerde kwesties

 
 

pijnklachten

bekkenpijn, stuitbeenpijn en andere symptomen

 
 

seksuele problemen

vaginisme, vulvodinie en andere seksuele disfuncties

 
 

orgaanzakking

verzakking van organen zoals blaas of baarmoeder

 

waar kunnen we mee helpen?


 

bij onze intake nemen we de tijd voor een grondig gesprek om de problematiek te begrijpen.

daarnaast voeren we een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit om een nauwkeurig beeld te krijgen.

onze benadering omvat diverse behandelingsmodaliteiten, waarbij wij specifiek op zoek gaan naar de meest geschikte behandeling op maat voor jou. elke behandeling wordt zorgvuldig geïndividualiseerd en uitgevoerd met uiterste discretie en respect van ieders persoonlijke intimiteit.

 

voor onze zwangere vrouwen


 

ook voor zwangere vrouwen of kersverse mama’s is begeleiding van onschatbare waarde. zo kunnen we zowel prenataal (voor de bevalling) als postnataal (na de bevalling) begeleiden. de bekkenbodem en het zwangere lichaam worden aanzienlijk op de proef gesteld en verdienen daarom niet te onderschatten aandacht en zorg.

prenataal leggen we de focus op het voorbereiden op de zwangerschap, bij voorkeur in samenwerking met een vroedvrouw. hierbij richten we ons op educatie omtrent de bekkenbodem, specifieke ademhalingstechnieken, gunstige houdingen en andere relevante aspecten.

postnataal controleren we de bekkenbodem en evalueren we eventuele diastase. niet enkel de bekkenbodem maar het hele lichaam trainen we terug op en we leren gezond gedag aan, wat cruciaal is voor een vlot en succesvol herstel na de bevalling.